Välkommen till oss på Beauty Ink i Täby för att utföra din botox-behandling. Behandlingen görs av leg. läkare Marin Florica.

Vad är Botox/Vistabel och hur fungerar det?

Botox/Vistabel innehåller Botulinum toxin typ A. Ämnet blockerar nervimpulserna till musklerna. I små, utspädda doser kan Botox/Vistabel injiceras med en liten engångsspruta i de små ansiktsmusklerna och förhindra att de drar ihop sig. På så vis slätas den överliggande huden ut. Sticket känns knappt eftersom sprutspetsen är så tunn. Många beskriver det som att få ett myggbett. Behandlingen tar cirka 15 minuter och man kan återgå till sina normala aktiviteter direkt efteråt. Det tar 2–4 dagar innan behandlingen börjar verka och 1–2 veckor innan man uppnår full effekt.
 

Behandlingsområden

Oftast behandlar man rynkor i pannan – både tvärgående och ”argrynkan” mellan ögonbrynen – och de rynkor som uppstår vid ögonen (kråksparkar) när man ler. Det är de muskulära rynkorna som kan behandlas med Botox/Vistabel.

Effekt och varaktighet

Effekten varar i genomsnitt 3 månader efter den första behandlingen. För att upprätthålla en optimal effekt bör behandlingen upprepas 3–4 gånger per år. Man bör använda de behandlade musklerna så mycket som möjligt första dagen efter en behandling, eftersom detta ökar absorptionen och effekten av behandlingen. 

Finns det biverkningar?

Oönskade biverkningar är mycket ovanliga. Den vanligaste biverkningen är en lätt ömhet eller ett litet blåmärke vid injektionsstället. En del kan få övergående huvudvärk ett par dagar efter behandlingen. I sällsynta fall kan muskeln i det övre ögonlocket försvagas i 1–2 veckor. Hittills finns det inga rapporter om permanenta biverkningar. Eftersom effekten är övergående är också eventuella biverkningar övergående. Man bör inte gnida eller massera på det behandlade området, eftersom detta kan leda till att Botox/Vistabel sprider sig till närliggande muskler, som då kan inaktiveras för en tid.

Kan alla behandlas?

Gravida och ammande får inte behandlas, likaså patienter med Myastenia Gravis (muskelsjukdom).

Kvalitetsgaranti

Behandlingen genomförs av specialistläkare med stor erfarenhet av Botox-behandlingar.

Behandlingen genomförs med för individen balanserad dos.

Återbesök 2 veckor efter behandlingen för uppföljning och eventuell komplettering.

Fillers

Rynkor och hudveck uppstår dels som effekt av hudens naturliga åldrande med en långsam minskning av kollagen, elastin och hyaluronsyra och dels p.g.a. upprepade muskelsammandragningar över många år. Även fett bryts ned och omfördelas till lägre regioner i ansiktet vilket förstärker bildningen av veck och fåror. När åldrandet går snabbt och skapar diskrepans mellan inre och yttre bild fås konsekvenser i form av emotionella förändringar om oss själva samt och tyvärr allt för ofta negativa signaler från omgivningen/ betraktaren än vad man vill att dessa ska uppfatta. Man upplevs arg och ilsken fast man inte är det, man ser trött och sliten ut fast man inte är det etc. Med det fantastiska verktyget som Hyaluronsyrabaserade fillers utgör kan vi återskapa harmonin och balansen mellan utseendet och den inre känslan hos varje individ. 

Prislista

Se priserna på vår Bokadirekt

Beauty Ink Täby

Boka

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå

Denna hemsida använder cookies för statistik och inställningar. Genom att använda hemsidan samtycker du till detta. Klicka och läs mer här.